Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου
Ένας κορυφαίος δικηγόρος, ο Γκλεν Σάντερφουρ, εξετάζει τις πιθανές πρώην ενσαρκώσεις του Δάσκαλου. Από την αρχαιότητα υπάρχει το ερώτημα για το αν ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ είχε προηγούμενες ενσαρκώσεις. Και αν είχε, υπάρχουν αρχεία τα οποία αποκαλύπτουν αυτές τις ενσαρκώσεις στη γη;
Οι «Ζωές του Δασκάλου» είναι ένα τολμηρό βιβλίο βασισμένο πάνω στις υπαγορεύσεις του Έντγκαρ Κέυση, σ’ αρχαία γνωστικά κείμενα, Αιγυπτιακά και Ανατολικά Ιερά κείμενα και τη Βίβλο. Αυτά τα κείμενα αποκαλύπτουν ένα συνημμένο και γοητευτικό πρότυπο των ενσαρκώσεων του Δάσκαλου.
ΑΔΑΜ – Ο πρώτος δημιουργημένος άνθρωπος στον Κήπο της Εδέμ
ΕΝΩΧ – Ο πατριάρχης που αποκάλυψε τα μυστήρια του σύμπαντος
ΕΡΜΗΣ – Ο αρχιτέκτονας των προφητειών της Μεγάλης Πυραμίδας
ΜΕΛΧΙΣΕΔΕΚ – Ο ιερέας και βασιλιάς της Σαλήμ (αρχαία Ιερουσαλήμ)
ΙΩΣΗΦ – Ο γιος του Ιακώβ και της Ραχήλ
ΙΗΣΟΥΣ ΤΟΥ ΝΑΥΗ – Ο ηγέτης που οδήγησε τους Ισραηλίτες στη Χώρα της Επαγγελίας
ΖΕΝΤ – Ο πατέρας του Ζωροάστρη ο οποίος έγραψε τα ιερά κείμενα Ζεντ Αβέστα
Αυτές οι αποκαλύψεις των προηγού7μενων ζωών του Δάσκαλου προσθέτουν μια νέα διάσταση στη Ζωή και το έργο του Ιησού σαν Σωτήρα και Πρότυπο της Ανθρωπότητας.
«Το βιβλίο του Glenn Sanderfur για τις προηγούμενες ζωής του Ιησού ανταποκρίνεται σε μια γνήσια ακαδημαϊκή και πνευματική ανάγκη αυτής της γενιάς. Οι περισσότεροι άνθρωποι, μέσα και έξω από τη Χριστιανική Εκκλησία, δε γνωρίζουν ότι η μεταχείριση του θέματος από τον Έντγκαρ Κέυση, στην πραγματικότητα, είναι επανεισαγωγή μιας σημαντικής θεολογικής έμβασης των πρώτων Εβραιο-Χριστιανών. Το βιβλίο του Sanderfur έχει την ιδιαίτερη αξία της αντιπαραβολής των στοιχείων που διαθέτει ο Έντγκαρ Κέυση με τα συμπεράσματα των καλύτερων πρόσφατων ακαδημαϊκών, βιβλικών ιστορικών.» Richard H. Drummond, καθηγητής συγκριτικών θρησκειών, Πανεπιστήμιο Dubuque, HΠA.