ΕΝΤΓΚΑΡ ΚΕΫΣΗ: Η ΚΡΥΦΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΜΕΤΕΣΝΑΡΚΩΣΗΣ

ISBN: , Σχήμα: 14Χ20,5

 

12,72 

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου 

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ για το αν η μετενσάρκωση ήταν η βασική διδασκαλία του Ιησού;
«Όλοι οι προφήται και ο νόμος μέχρι του Ιωάννου επροφήτευσαν και, εάν θέλετε να το παραδεχτείτε, αυτός είναι ο Ηλίας, ο οποίος έμελλε να έλθη. Εκείνος που έχει αυτιά δια να ακούη, ας ακούη» (κατά Ματθαίον, 11¨13-15)
Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που δεν έχουν αυτιά;
Υπάρχουν πολλοί που έχουν αυτιά και δεν ακούνε;
Το παραπάνω κείμενο βρίσκεται και στους τέσσερις ευαγγελιστές. Ποιος μας δουλεύει; Ο Ιησούς; Οι Ευαγγελιστές; Ή η οργανωμένη εκκλησία;
Κι αν κεντρίσετε λίγο τη σκέψη σας θα δείτε ότι αν ο Ιωάννης ο Βαπτιστής δεν είναι η μετενσάρκωση του προφήτη Ηλία, τότε σχεδόν όλοι οι μεγάλοι προφήται της Παλαιάς Διαθήκης αναιρούνται! Όπως ο Ησαΐας, οΜαλαχίας, ο Ιερεμίας και ο Ιεζεκιήλ.
Ποιοι μας δουλεύουν; Η οργανωμένη εκκλησία; Οι πρώτοι πατέρες της εκκλησίας, Ιουστίνος ο Μάρτυρας (100-165 μ.Χ.), ο Άγιος Κλήμης ο Αλεξανδρινός (150-220 μ.Χ.), ο Ωριγένης (185-254 μ.Χ.) — ο οποίος θεωρείται ο μεγαλύτερος πατέρας της εκκλησίας από τη Βρετανική Εγκυκλοπαίδεια, και τον οποίο ο Άγιος Ιερώνυμος αποκάλεσε «τον μεγαλύτερο πατέρα της εκκλησίας μετά τους αποστόλους» και ο Άγιος Γρηγόριος ο Νύσσης αποκάλεσε «πρίγκιπα της χριστιανικής γνώσης» — πίστευαν στη μετενσάρκωση.
Το ερώτημα παραμένει: ποιοι μας κοροϊδεύουν;

Κοινοποιήστε: Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email