Το κτήνος απ’ το παρελθόν

Συγγραφέας: ΜΑΡΙΟΣ ΛΥΚΑΩΝ
ISBN: 978-618-84392-3-5, Σελίδες: 100, Σχήμα: 14Χ20,5

8,50 

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου 

Σ’ έναν κόσμο όπου η λέξη ελευθερία έχει χάσει την πραγματική έννοιά της, όπου τα νοήματα αλλοιώνονται και αποδίδονται σύμφωνα με την «τάση» που επικρατεί, μια φωνή παίρνει ερεθίσματα ανατρέχοντας στην ιστορία και στην ανάλυση των γεγονότων και των αιτιών τους από τους παλαιότερους. Ακολουθώντας μόνο το ένστικτό μας θα ξέραμε ποιες είναι οι ηθικές αξίες, θα είχαμε βάλει στη σωστή θέση το «άριστο» όπως οι λέοντες τον βασιλιά τους. Το «άριστο» όμως, σαν να είναι κάτι κακό, καταπολεμάται από τις μάζες και αυτό ξεσηκώνει την οργή του συγγραφέα που σας άλλος ιππότης τάσσεται στο πλευρό του βασιλιά του.

Οι θρησκείες που επιβάλλονται με πράξεις βίας είναι ξεκάθαρο πως σκοπό έχουν να ελέγχουν τα πλήθη και να τα παρασύρουν ως άβουλα πρόβατα στην σφαγή. Η πράξη της φιλανθρωπίας και της αγάπης προς τον συνάνθρωπο είναι κάτι σαν παγίδα αφού κανείς δεν μπορεί να αγαπά όλους τους πλησίον του. «Είναι μάλιστα αφύσικο. Στην αόρατη αγάπη για την ανθρωπότητα αγαπάς σχεδόν πάντα μονάχα τον εαυτό σου.» Μας λέει ο Ντοστογιέβσκι στον «Ηλίθιο».

Τα λάθος πρότυπα και οι λάθος κατευθύνσεις οδήγησαν τον άνθρωπο σε λάθος δρόμους. Ο σωστός αποσυμβολισμός των μύθων είναι το κλειδί για την πραγματική σωτηρία του ανθρώπου. Όμως μπορούμε πραγματικά να πούμε ότι γνωρίζουμε τα νοήματα που ξεπηδούν από αυτούς; Πολλοί έχουν προσπαθήσει να τους εξηγήσουν. Σε αυτή την εργασία θα δούμε έναν σπάνιο τρόπο αποσυμβολισμού και κατανόησης, μια διδαχή για την ζωή και το θάνατο.

Θα νιώσουμε ότι ένα πλάσμα από το παρελθόν έχει αφυπνιστεί για έναν σκοπό, να αφυπνίσει με την σειρά του τον υπνωτισμένο από τις θρησκείες και την τάση της παγκοσμιοποίησης άνθρωπο. Θα τα καταφέρει;

Κοινοποιήστε: Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email