Η κατάρα των Νιμπελούγκεν

Ευρωπαϊκός θρύλος της Κεντρικής Ευρώπης

Συγγραφέας: ΑΓΝΩΣΤΟΣ
Σχόλια, μετάφραση: ΘΑΛΕΙΑ ΚΑΦΕΝΤΖΗ
Πρόλογος: ΝΙΚΟΣ Β. ΛΙΤΣΑΣ
ISBN: 978-618-5500-17-7, Σελίδες: 194, Σχήμα: 14Χ20,5

15,90 

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου 

Η κατάρα των Νιμπελούγκεν, ο γερμανικός θρύλος των αρχών του 13ου αιώνα, ο οποίος θεωρείται ότι κατέχει τη δεύτερη θέση ανάμεσα στα έπη της παγκόσμιας λογοτεχνίας μετά την ομηρική Ιλιάδα και Οδύσσεια, παρουσιάζεται εδώ σε αφηγηματική μορφή, σύμφωνα με τη μετάφραση του λόγιου συγγραφέα και μεταφραστή Ανδρέα Δαλέζιου, όπως αυτή δημοσιεύτηκε στην Αθήνα το πρώτο τέταρτο του εικοστού αιώνα.

Μας μεταφέρει στο χωροχρονικό πλαίσιο της αφήγησης, περιγράφει τον τρόπο διασκέδασης στρατιωτών, κυνηγών και φυλάκων σε ένα πανδοχείο των μέσων του 15ου αιώνα στην πόλη της Γερμανίας Βορμς. Μέσα στη νύχτα και κάτω από πυκνό χιόνι, τρεις ραψωδοί εισέρχονται στο καπηλειό του πανδοχείου, όπου αρχίζουν τα κεράσματα και τα τραγούδια, μετά το πέρας των οποίων, κατά παράκληση των συνδαιτημόνων, ξεκινούν εναλλάξ τη διήγηση της ιστορίας των ηρώων της Βουργουνδίας.

Στο έργο Η κατάρα των Νιμπελούγκεν, μέσα από αφήγηση, διάλογο, μονόλογο και περιγραφή, εξυφαίνεται ο έρωτας της Κριμχίλδ και του Σίγκφριντ, η δολοφονία του τελευταίου και η εκδίκηση της Κριμχίλδ με τη σφαγή των αδελφών και συμπατριωτών του Βουργουνδών.

Κοινοποιήστε: Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email